SYMMETRICA: Care sunt cele mai dese greșeli în întreținerea pavelelor în sezonul rece

Temperaturile scăzute din această perioadă pot reprezenta o provocare pentru cei care beneficiază de curți sau alei pavate, cele mai frecvente erori în întreținerea acestora, potrivit Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, fiind folosirea unor substanțe și ustensile neadecvate, care reduc semnificativ aspectul și durata de viață a ambientului exterior.

Potrivit companiei, cea mai des întâlnită greșeală în întreținerea pavelelor și a dalelor pe timpul iernii este folosirea sării ca agent de dezghețare, care, din cauza proprietăților dure, contribuie la afectarea în timp a betonului atât la nivel estetic, cât și în ceea ce privește durata de viață a acestuia.

De asemenea, susțin specialiștii Symmetrica, o altă eroare care trebuie evitată în sezonul rece este utilizarea obiectelor metalice pentru îndepărtarea gheții formate pe pavaj. În schimb, se recomandă folosirea unor soluții speciale, precum clorura de calciu care nu atacă betonul și nu dăunează nici plantelor din jurul pavelelor, dar și a utilajelor special echipate, precum plugurile cu raclete din cauciuc. De altfel, aceasta are un efect îndelungat, de până la 72 de ore.

Nu în ultimul rând, pentru protejarea pavelelor în timpul iernii este important ca procesul de înlăturare a zăpezii să fie făcut cu obiecte ușoare, precum lopeți din plastic sau mături. În felul acesta, se evită apariția zgârieturilor, iar ambientele exterioare își păstrează aspectul de nou după fiecare sezon.

De altfel, primul pas în menținerea rezistenței pavajului folosit în amenajarea exterioară este achiziționarea unor produse cu proprietăți superioare. Sistemul Aqua Protect, de exemplu, este una dintre caracteristicile de bază ale unui pavaj cu o durată de viață extinsă, acesta oferind o rezistență sporită în procesele de înghețare și dezghețare”, a menționat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Pe lângă acest aspect, reprezentantul companiei subliniază importanța unui montaj corect, realizat prin intermediul unei echipe de montatori profesioniști, care poate asigura reușita unui proiect. În acest fel, sunt evitate riscurile unor pante insuficiente sau tăieturi, aspecte care pot avea efecte nocive pe termen lung, mai ales la temperaturi scăzute.

În plus, un montator autorizat va putea oferi clientului atât o garanție a lucrării, cât și sfaturi și recomandări privind întreținerea acesteia. Totodată, colaborarea cu o firmă specializată avantajează clientul printr-o gamă largă de servicii la care poate apela cu încredere, inclusiv servicii de întreținere.

# # #

Despre Symmetrica:

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori. Aceasta a fost înfiinţată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din acţiuni) şi Florin-Cristinel Stanciu (40% din acţiuni).

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012) şi Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, parcul balnear din staţiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în Bucureşti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice din întreaga ţară.

This entry was posted in Bricolaj and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.