Spartan redeschide restaurantul stradal din Arad, cu o investiție de peste 30.000 de euro

Spartan a redeschis, pe 8 martie, restaurantul stradal din Arad, după o investiție de peste 30.000 de euro în modernizarea decorului și suplimentarea numărului de locuri, de la 40, la 55.

Unitatea este deținută de Olivian Mițaru, francizat Spartan care a mai deschis trei restaurante, două în Arad și unul în Râmnicu Vâlcea, și are în plan extinderea în zona Transilvaniei.

Restaurantul are o suprafață de 180 m2 și este situat pe Bd. Revoluției nr. 44, în centrul Aradului, într-o zonă foarte circulată, cu multe clădiri istorice, cafenele, licee și instituții ale administrației locale, în apropierea primăriei și a centrului comercial Ziridava.

Serviciile acordate clienților sunt unul dintre cele mai importante ingrediente ale unei afaceri de succes. În afară de preparatele de calitate, contează foarte mult și ambientul în care îți sunt servite, așa că am decis să schimbăm decorul și să ne întâmpinăm clienții cu un design mai interesant. Inspirate din stilul antic grecesc, interiorul a fost reamenajat cu materiale precum marmura, plăcile de granit și lemnul. Am suplimentat și numărul de locuri și, din câte am văzut la deschidere, oamenii apreciază foarte mult noile decoruri. Am închis restaurantul doar pentru patru zile și am muncit enorm să fim gata până pe opt martie, pentru că ne-am dorit să organizăm un eveniment în cadrul căruia să oferim o zi de neuitat și femeilor prezente, a declarat Olivian Mițaru, Director General S.C. Oli&Oli Food S.R.L., compania prin intermediul căreia a obținut franciza Spartan.

Vânzări de 480.000 de euro în 2016. Acest restaurant este prima unitate Spartan din Arad, are 13 angajați și a fost inaugurată de Olivian Mițaru pe 1 iulie 2015. Ulterior, omul de afaceri a deschis un restaurant și în centrul comercial Atrium din Arad și încă unul în River Plaza, în Râmnicu Vâlcea. Cifra de vânzări înregistrată în 2016 de unitatea redeschisă ieri a fost de 480.000 de euro. În cadrul acestui restaurant sunt angajate 13 persoane.

La redeschiderea unității au fost prezente circa 1.000 de persoane care au avut ocazia de a se întâlni cu două nume de marcă ale celei mai iubite echipe de fotbal din județ, UTA Arad, și cu Laurențiu Roșu, antrenorul echipei arădene și fost jucător la echipa Steaua. Adrian Petre, golgheterul echipei și Richard Filaret au înmânat 10 echipamente cu semnăturile tuturor jucătorilor echipei arădene, câștigătorilor unei tombole la care au participat primii 100 de clienți. Cei care s-au aflat printre primele 50 de persoane care au cumpărat preparate Spartan în ziua redeschiderii, au beneficiat de băuturi răcoritoare gratis, iar 200 de trandafiri verzi au fost dăruiți femeilor prezente la eveniment.

În afară de cele trei restaurante deschise, două în Arad și unul în Râmnicu Vâlcea, Olivian Mițaru are în plan și inaugurarea celei de-a patra unități, în toamnă, în Shopping City Râmnicu Vălcea, centru comercial dezvoltat de NEPI. Alte planuri de extindere vizează zona Transilvaniei, în special Aradul, piață pe care deja o cunoaște foarte bine și Oradea.

S.C. Oli&Oli Food S.R.L., înființată în anul 2015, este deținută de Olivian Mițaru, a primit francize pentru restaurantele din Arad și Râmnicu Vâlcea și are 45 de angajați și o cifră de afaceri de circa 1 milion de euro în 2016.

###

Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizoare care deține și platforma www.francizelacheie.ro. Lanțul de restaurante a fost fondat în 2012 și numără 31 de restaurante, dintre care 11 sunt restaurante proprii și alte 20 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală și în 19 orașe din țară: Suceava, Arad, Brașov, Iași, Cluj, Timișoara, Botoșani, Galați, Brăila, Focșani, Târgu-Jiu, Craiova, Pitești, Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Piatra Neamț și Constanța.

Cifra de afaceri înregistrată de grupul de restaurante Spartan la finalul anului 2015 este de aproximativ 12 milioane de euro. În cele 11 restaurante deținute de Strong MND Corporation, societatea francizoare, sunt angajațe peste 200 de persoane, iar în total, în toate cele 31 de unități lucrează peste 500 de oameni. Lanțul de restaurante Spartan va continua extinderea în capitală, în provincie, dar și în afara granițelor României. Planurile sale de expansiune vizează ca, până în 2018, să ajungă la 40 de unități.

Lanțul de restaurante de tip fast-food Spartan continuă procesul de extindere prin deschiderea unei unități în recent inauguratul Veranda Mall. Spartan ajunge astfel la 28 de restaurante în toată țara: 11 proprii și 17 în sistem de franciză. Investiția în noul restaurant este de 100.000 de euro, iar în primele patru zile clienții au cumpărat preparate în valoare de 7.000 euro. Cifra de vânzări prognozată pentru primul an de activitate a Spartan-Veranda Mall este de 400.000 de euro.

Oborul este o zonă cu tradiție și cu o importanță comercială ridicată, al cărei specific îl cunosc foarte bine, deoarece am lucrat cinci ani într-un restaurant de aici. Obiectivul nostru este să avem câte o unitate Spartan în fiecare mare centru comercial sau mall din București, astfel că, atunci când am fost remarcați în Sun Plaza și am primit, din partea cunoscutei companii de servicii imobiliare CB Richard Ellis, propunerea de a intra și în Veranda Mall, am acceptat fără rețineri. Am semnat contractul încă din 2014 și ne-am pregătit, eu și echipa mea, temeinic pentru acest eveniment. Experiența deschiderii și administrării celorlalte trei restaurante Spartan francizate, m-a ajutat să fac față tuturor provocărilor inerente și am reușit să fim gata chiar cu o zi înainte de deschiderea oficială a Veranda Mall, a declarat Constantin Puiu, Senior Partner Spartan Food, francizatul Spartan pentru Veranda Mall.

Trafic de 1.500 clienți în primele patru zile. Restaurantul ocupă o suprafață de 70 m2 în zona de vizibilitate maximă a food-court-ului. În primele zile de funcționare, Spartan Veranda Mall a fost vizitat de 1.500 de clienți, cifră obținută din numărul de bonuri eliberate la casă.

Suntem foarte mulțumiți de rezultatul eforturilor noastre care s-au concretizat într-un restaurant cu un design inovator, unde se servesc preparate de o calitate ireproșabilă. În ceea ce privește amenajarea, am mizat pe creativitate și am transformat stâlpul din centrul spațiului într-un element important de decor care captează atenția în mod pozitiv. Aici am amplasat și simbolul mărcii, casca spartanică! Toți cei 15 angajați au ca principală grijă atenția la nevoile clienților. De altfel, investiția în instruirea personalului și schimbul de experiență între restaurantele din rețea sunt aspecte pe care noi, la Spartan, punem foarte mare preț: periodic, o parte din echipa de management merge la un stagiu de pregătire la centrul de la Botoșani, a adăugat Constantin Puiu.

Vedeta meniului din Spartan Veranda Mall este souvlaki, un preparat complet ce conține toate cele cinci sosuri marcă proprie, numeroase legume, carne rotisată, fără aditivi, cartofi prăjiți în ulei de palmier și pyta din partea casei, pregătită pe loc. Cu ocazia inaugurării, au fost emise 3.000 de cupoane valabile până la finalul lunii decembrie, pe baza cărora clienții vor primi o băutură gratis la următoarea comandă, iar în săptămânile viitoare vor exista și alte promoții și oferte speciale.

Deschiderea din Veranda Mall face parte din procesul de extindere și consolidare a mărcii Spartan pe piața autohtonă. Veranda este primul mall de proximitate pentru locuitorii uneia dintre cele mai traficate zone a capitalei, iar mixul de chiriași este unul bine echilibrat, inclusiv pe zona destinată restaurantelor, unde oferta este variată. Spartan este un business cu un concept foarte bine gândit, care are la bază ingrediente proaspete, din zona mediteraneeană, carne preparată asemănător cu gyrosul grecesc, dar și elemente originale, inedite, cu influențe diverse. Îmi pare bine că de acum și clienții Veranda Mall se vor putea bucura de aceste preparate deosebite, a explicat Anișoara Bătăiosu, Director General S.C. Strong MND Corporation S.R.L., compania deținătoare a francizei Spartan.

SC Spartan Food Restaurante SRL, înființată în anul 2014, este deținută de Constantin Puiu, a primit franciza Spartan pentru restaurantele din Sun Plaza, Mega Mall, ParkLake și Veranda Mall și are 60 de angajați în aceste patru centre comerciale. Planurile sale de extindere cuprind deschiderea a două noi restaurante Spartan, în 2017, în zonele de nord și de vest ale Bucureștiului.

###

Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizoare care deține și platforma www.francizelacheie.ro. Lanțul de restaurante a fost fondat în 2012 de Ștefan Mandachi și numără 28 de restaurante, dintre care 11 sunt restaurante proprii și alte 17 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală și în 16 orașe din țară: Suceava, Arad, Brașov, Iași, Cluj, Timișoara, Botoșani, Galați, Brăila, Focșani, Târgu-Jiu, Craiova, Pitești, Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea.

Cifra de afaceri înregistrată la nivelul întregului grup (restaurante proprii și restaurante francizate) este de 12 milioane de euro. În cele 11 restaurante deținute de Strong MND Corporation, societatea francizoare, sunt angajațe peste 200 de persoane, iar în total, în toate cele 28 de unități lucrează peste 500 de oameni.

Lanțul de restaurante Spartan va continua extinderea în capitală și în 2017. Unitățile ce vor fi inaugurate la anul se vor adăuga celor din Sun Plaza, Mega Mall, ParkLake, Veranda Mall, Cora Pantelimon și vor fi deschise atât de Spartan Food Restaurante, compania deținută de Constantin Puiu, cât și de alți francizați.

This entry was posted in Fast Food and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.