Siniat inovează și investește în echipamente de înaltă performanță pentru testarea plăcilor de gips-carton, în acord cu standardele de eficiență energetică

Siniat, producător și furnizor global de top de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi, a investit în echipamentul de înaltă performanță Hot Box Cold Box, care ajută la testarea și dezvoltarea plăcilor de gips-carton, astfel încât acestea să contribuie în mod direct la respectarea standardelor de eficiență energetică.

Echipamentul, unic în piața de construcții la nivel global, a fost construit special pentru Siniat și instalat în Centrul de Dezvoltare Tehnică din Avignon, Franța.

Dezvoltat și construit în parteneriat cu Weiss Technik, lider mondial în echipamente de testare a mediului, aparatul Hot Box Cold Box permite efectuarea unor teste multiple de mediu atât în cazul construcțiilor interioare, cât și al celor exterioare. Acesta are capacitatea de a evalua, cu un grad ridicat de acuratețe, comportamentul hidro-termic și rezistența unui perete care este poziționat între două condiții climatice diferite, interior și exterior. Aparatul este conceput pentru a simula condiții climatice extreme și diferite, cum sunt cele specifice nordului Rusiei, în Siberia, sau în pădurile tropicale, ținând cont de gradele diferite de umiditate (până la 95%), presiunea aerului și radiația solară.

Printre plăcile care vor intra în testarea cu Hot Box Cold Box se numără și Aquaboard, Duripanel și Burclad. Aceste plăci sunt folosite pentru aplicații exterioare, în special pentru construcția clădirilor cu forme arhitecturale deosebite. Placa Aquaboard este proiectată special pentru a fi ușor de instalat în construcțiile exterioare și a făcut obiectul testării pe o scară largă de durabilitate. Plăcile Aquaboard au fost folosite și în construcția Arenei Naționale “Lia Manoliu” din București și sunt rezultatul multor ani de cercetare și continuă dezvoltare.

SINIAT HBCB 150284

Plăcile Duripanel sunt compuse dintr-un amestec de ciment și fibre de lemn, fabricate cu ajutorul unei tehnici de dispersie în trei straturi diferite, urmată de o comprimare la un nivel înalt. Plăcile Burclad de susținere din ipsos sunt la rândul lor rezistente la umezeală, concepute special pentru fațadele aerate (ventilate), concepute pentru încadrarea pe un cadru de lemn sau direct pe aplicații de glet.

Investiția în Hot Box Cold Box arată încă o dată preocuparea Siniat pentru inovație, în toate teritoriile în care este prezentă. Suntem primul producător care a dezvoltat și instalat un astfel de echipament, ca răspuns direct la nevoile pieței de construcții, și anume atingerea unor standarde ridicate de eficiență energetică”, a declarat Marc-André Fritsche, director general Siniat România.

Centrul de Dezvoltare Tehnică Siniat din Avignon are un nivel de expertiză ridicat și o gamă completă de echipamente de testare în mecanică, sisteme de accesorii, acustică, rezistență la apă, rezistență la intemperii, temperatură ridicată și condiții intense de umiditate.

SINIAT HBCB 150302

Despre Siniat:

Compania Siniat România este membră a grupului ETEX, unul dintre cei mai mari producători şi furnizori mondiali de materiale de calitate şi soluţii pentru construcţii. Grupul Etex este prezent pe mai multe continente: Europa, America Latină, Africa, Asia şi Oceania. Desfăşoară activităţi în 44 de ţări, având circa 17.000 de angajaţi care operează 121 de fabrici.

Prin cele două fabrici în care produce plăci de gips-carton și ipsos, la București și Aghireșu (județul Cluj), Siniat România este unul dintre liderii locali în soluții pentru construcții. Deschiderea celei de a treia fabrici, la Turceni (județul Gorj), va poziționa SIniat România ca fiind singura companie care foloseşte gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrala termoelectrică, și nu în urma exploatării în cariere deschise, în acest fel contribuind major la protejarea mediului înconjurător.

SINIAT HBCB 150305

Mai multe informații despre Siniat găsiți la: www.siniat.ro

This entry was posted in Bricolaj and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.