Romanian Rubik Open la Vivo! Cluj-Napoca

Competiţia spectaculoasă de Speedcubing – Romanian Rubik Open, revine în weekendul 27-28 mai 2017, la centrul comercial din inima Transilvaniei.

Evenimentul dedicat pasionaţilor de cub Rubik, ce a ajuns la cea de-a 7-a ediţie, reuneşte peste 80 de concurenţi din ţară şi din străinătate. În concurs s-au încris participanţi din 6 ţări: România, Ungaria, Moldova, SUA, Franţa şi chiar China, iar aceştia se vor întrece în mai multe probe pe parcursul celor două zile, cele mai interesante fiind rezolvările cubului cu o singură mâna sau chiar cu ochii închişi.

Competiţia face parte din calendarul “World Cube Association” şi va fi delegată de Radu Făciu,  promotorul acestui hobby în România şi organizată împreună cu “Asociaţia Română de Speedcubing” pe care acesta a format-o.
Toate recordurile ce vor fi obţinute de către concurenţi vor fi recunoscute în baza de date mondială.

Evenimentul va avea loc în zona de food court a centrului comercial şi se va desfaşura dupa următorul program:

  • Sâmbătă, 27 mai 2017, între orele 10:00 – 18:00
  • Duminică, 28 mai 2017,  între orele 10:00 – 17:00

Cubul Rubik este un joc problema de tip puzzle inventat în anul 1974 de sculptorul şi profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik. Iniţial, acesta a fost numit „Cubul Magic”, dar a fost rebotezat după numele inventatorului. Până în anul 2005, la nivel international s-au vândut peste 300 de milioane de cuburi Rubik.

Sursa: Vivo! Cluj-Napoca

This entry was posted in Divertisment and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.