Roca deschide o nouă Galerie la Beijing

La finalul lunii mai s-a deschis Galeria Roca din Beijing, al doilea spațiu de acest gen din China, țară unde producătorul spaniol deține 9 fabrici.

Această companie de familie aniversează 100 de ani de la înființare în calitate de lider pe piața obiectelor sanitare și în segmentul vaselor de toaletă din porțelan, cu o cifră de afaceri de peste 1,7 miliarde de euro.

Prin deschiderea Galeriei din Beijing, localizată într-una dintre cele mai dinamice zone ale tării, Roca își continuă strategia de expansiune comercială în piețele cu peste 100 de milioane de locuitori, cum este Asia.

Noul spațiu proiectat de către architectul de origine chineză Ma Yansong, se alătură rețelei internaționale de Galerii din Barcelona, Madrid, Lisabona, Londra si Shanghai. Ca și în cazul acestora, Galeria din Beijing va reprezenta atât un centru care încurajează accesul la informații de arhitectură, tehnologie, inovație, sustenabilitate și design, cât și un showroom cu produse și game inovatoare Roca, un loc de întâlnire pentru profesioniștii din aceste domenii.

Arhitectul Galeriei Roca din Beijing, Ma Yansong, este considerat unul dintre cei mai influenți 20 de arhitecți din lume, statut confirmat prin câștigarea prestigiosului premiu “Liga tinerilor arhitecți”. La nivel internațional, proiectele sale sunt recunoscute prin viziunea conceptuală asupra societații și a mediului înconjurător, fiind primul architect ce a câștigat prestigioasa bursă RIBA.

Folosind tehnici audio-vizuale, Ma Yansong a reușit să creeze o legătură autentică între interiorul și exteriorul clădirii, oferindu-i edificiului o identitate aparte. Printre elementele de design folosite se numără și instalația interactivă de proiecții la scară largă, ‘Rituals’, prezentă în toate Galeriile Roca, despre experiențele vitale din spațiul băii. O privire captivantă asupra obiceiurilor și asupra esenței noastre, de fapt.

Și în România Roca susține dialogul despre cele mai noi tendințe în design-ul și amenajarea spațiului băii și în arhitectură, prin asocierea cu organizații și evenimente importante din domeniu. Parteneriatul constant cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București, sprijinerea unor evenimente de artă precum ArtSafari sunt doar câteva exemple ale angajamentului Roca pentru o colaborare consecventă cu profesioniști și studenți din domeniu, pentru dezvoltarea inovației și a sustenabilității în design.

Roca este prezentă în România din 2006, odată cu achiziția fabricii care producea obiecte sanitare marca Cesarom, unul dintre cele mai longevive branduri de produse sanitare din România. Fabrica va găzdui în curând și un showroom care va expune cele mai noi și mai inovatoare colecții Roca și cele mai recente tendințe în design și sustenabilitate în spațiul băii.

Despre Galeriile Roca:

Galeriile Roca nu reprezintă doar spații de expunere, ci mai degrabă concepte ce reușesc să transpună crezul avangardist și vizionar Roca. Proiectate pe principii de design, inovatie și sustenabilitate, Galeriile reprezintă angajamentul companiei Roca de a menține deschisă o linie de dialog cu societatea și în mod particular cu specialiștii interesați de tendințele în domeniul spațiilor de baie.

Galeriile Roca servesc ca spații ale dialogului și ale socializarii, aducând laolaltă designeri cu viziuni similare, arhitecți și specialiști în design-ul de interior din întreaga lume.

Locatiile din Londra, Shanghai, Barcelona, Madrid si Lisabona oferă o platformă internațională multidisciplinară pentru schimbul de cunoștințe, construind o rețea globală a dialogului pentru cei ce își doresc să înțeleagă, să descopere și să împartășescă cele mai noi tendințe în domeniu.

Echipa de arhitecți Zaja Hadid în Londra; Studioul Francesc Rife în Shanghai; Studioul OAB, echipa Borja, Lucia si Carlos Ferrater in Barcelona; Studioul Lamela în Madrid Designerii ‘Ferruz’ în Lisabona au adus la viață această viziune a Galeriilor Roca, cu o înfățișare atrăgătoare și o reprezentare autentică a valorilor brand-ului Roca.

Astfel, Galeriile Roca sunt construite ca spații funcționale și flexibile, unde sunt expuse colecții variate ale produselor Roca, alături de o o ofertă complexă de activități socio-culturale.

http://www.roca.com/100/en/centenary/

Despre Roca:

Roca este o companie dedicată proiectării, producției și comercializării de obiecte sanitare, mobilier de baie, gresie și faianță din ceramică ce pot fi utilizate în arhitectură, construcții și în designul de interior.

Originile companiei datează din 1917, când familia Roca a început construcția primei fabrici din Gavà (Barcelona). La 100 de ani de la întemeiere, compania are 22.600 de angajaţi și 78 de fabrici, fiind prezentă în peste 170 de țări de pe cinci continente.

www.roca.com

www.ro.roca.com

This entry was posted in Mobilier & Decoratiuni and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.