Primele case de marcat fiscale inteligente, fabricate integral in Romania, disponibile acum impreuna cu solutiile Magister Software

In contextul implementarii noilor norme legislative, retailerii din Romania vor fi nevoiti sa isi doteze cat mai curand magazinele cu aparate fiscale cu jurnal electronic, conectate la serverul ANAF.

Din pacate, desi indelung discutate cu reprezentantii mediului de afaceri, normele metodologice privind noua legislatie a caselor de marcat nu au fost inca adoptate de catre Ministerul de Finante.

Cu toate acestea, pe baza draft-ului propus, producatorii de echipamente fiscale au inceput deja ajustarea aparatelor aflate in exploatare, in concordanta cu legislatia actuala, astfel incat ele sa fie cat mai usor de adaptat la cerintele noii legi, in momentul in care aceasta va intra in vigoare.

Un exemplu in acest sens il reprezinta cele doua modele de aparate de marcat fiscale recent avizate, sub denumirile Athlos V-WS si respectiv FMC Epson TM-T810, care sunt disponibile, incepand cu luna iunie 2017, in oferta de solutii Magister Software.

Ambele modele, reprezinta o premiera pe piata autohtona a caselor de marcat datorita caracteristicilor tehnice care permit integrarea cu aplicatiile software specializate pentru retail, folosind o interfata IP, alaturi de clasicele porturi de comunicatie USB sau serial.

Totodata, ambele modele au fost proiectate si sunt executate integral in Romania, demonstrand astfel capacitatea industriei electronice autohtone de a dezvolta echipamente de inalta calitate, pe o nisa de piata dominata pana acum de importuri.

Noile echipamente fiscale pot functiona atat in regim de casa de marcat cat si in regim de imprimanta fiscala, datorita flexibilitatii software-ului cu care sunt dotate.

Athlos V-WS este un model entry-level compact, cu consum redus de hartie, ce tipareste bonuri cu latimea de 57mm, fiind destinat magazinelor mici si medii.

Destinat zonei high-end, FMC EPSON TM-T810, foloseste un modul fiscal identic ca functionalitati cu Athlos, pe care il imbina insa cu viteza si fiabilitatea excelente ale unei imprimante Epson T810. Dotat cu mecanism auto-cutter si un display client VFD pe picior, acest echipament fiscal tipareste bonuri cu latimea de 80 mm, la o viteza de 150 mm/s.

Principalele avantaje ale celor doua noi modele de aparate fiscale sunt funcțiile ultra-moderne de comunicatie in regim online si capacitatea de adaptare rapida la cerintele viitoarei legislatii, avand in vedere ca sunt conforme cu mare parte dintre noile solicitari fiscale, chiar daca acestea nu sunt inca obligatorii.

Aceste avantaje garanteaza costuri reduse de adaptare la noua legislatie fiscala pentru comerciantii care isi deschid magazine noi pana la aparitia noii legi. Astfel, noile modele se pot lauda de pe acum cu o conformitate ridicata cu draft-ul viitoarelor norme, eventualele adaptari putand fi facute rapid, cu costuri reduse, fara inlocuirea integrala a echipamentului fiscal, atunci cand legislatia va impune refiscalizarea lor.

Cu noua lansare, Magister Software stabileste o premiera pe piata solutiilor fiscale din Romania, fiind prima companie care integreaza noua generatie de aparate fiscale ultra-rapide, interconectate IP, si isi pregateste astfel solutiile pentru comertul de maine.

Despre SmartCash Retail Management System:

Soluția SmartCash Retail Management System, dezvoltată de Magister Software, este, în prezent, cea mai raspândită platformă software pentru retail din România. Platforma se adresează atat comercianților independenți, furnizorilor de produse și servicii din HoReCa, precum și rețelelor comerciale cu un număr mare de unități, în continuă expansiune și cu o largă răspândire teritorială. www.smartcash.ro

Despre Magister Software:

Înființată în 2002 și având capital integral românesc, compania Magister Software s-a afirmat drept cel mai dinamic dezvoltator și furnizor de soluții la cheie pentru retail din România, specializându-se în managementul eficient al unităților comerciale mici și mijlocii. În cei 15 ani de activitate, Magister a fost partenerul principal în dezvoltarea și implementarea unor proiecte de anvergură din retailul românesc. www.magister.ro

This entry was posted in FMCG & HoReCa and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.