Minimalism și sustenabilitate, trendurile sezonului în materie de baterii și accesorii de baie

În design-ul contemporan, baia a ajuns să aibă o întrebuințare duală: marii producători de obiecte sanitare vorbesc despre valențele sale de sanctuar privat.

Pentru a fi un spațiu armonios și echilibrat, camera de baie trebuie să combine toate aspectele funcționale și, în același timp, să reprezinte o zonă de confort, care să pună în evidență personalitatea proprietarilor.

Ultimele tendințe în materie de amenajare a băii gravitează în jurul încorporării tehnologiilor avansate în soluții sustenabile. Unul dintre cele mai bune exemple în acest sens este reprezentat de bateriile de baie – liniile lor moderne și elegante conturează stilul acestui spațiu și pot defini experiența camerei de baie.

În România, Roca aduce cele mai noi colecții în materie de design, materiale și sustenabilitate, inovând constant pentru ca produsele să rămână o referință la nivel mondial în domeniul băii. Indiferent de colecția din care fac parte, bateriile Roca integrează minimalismul într-un univers compact și funcțional, astfel că aceastea se adaptează tuturor nevoilor noastre. Caracterul sustenabil vine tocmai din dorința de a proteja și economisi resursele planetei, prin sisteme inteligente de gestionare a apei.

Cu patru înălțimi disponibile în versiunea sa pentru lavoar, bateria Atlas de la Roca se remarcă prin inovație la nivel de sustenabilitate. Colecția Atlas cuprinde limitatoare de debit la 5 litri per minut, precum și sistemul Cold StartR de pornire cu apă rece, care garantează o mai bună economisire a consumului de apă și energie. În plus, datorită designului său elegant și contemporan, bateriile pot fi integrate în orice tip de design al băii.

Având la bază un design ce pleacă de la elemente cilindrice îmbinate, Lanta este de departe vedeta sezonului: o baterie cu proporții perfecte între corp, pipă și manetă, care au ca rezultat o geometrie neutră, ce se poate combina perfect cu obiecte sanitare cu suprafețe dreptunghiulare, cilindrice sau organice.

Durata lungă de viața și durabilitatea sunt cuvintele cheie care descriu întreaga gamă de colecții Roca: atât tehnologia inteligentă, precum și materialele de calitate superioară garantează mai mult de un 1 milion de cicluri (aproape de trei ori mai mari decât cerințele impuse de standardelor europene). Mai mult, datorită suprafeței EverShineR, produsele pot fi curățate ami ușor și pot oferi o mai bună igienă.

Implementând concepte eco-friendly, venite direct de la Roca Design Centre din Barcelona, compania pune accent pe calitatea produselor, definite de materialele profesionale utilizate în procesul de producție, pe tușele originale, și mai ales pe modul eficient de utilizare a resurselor.

Tehnologia creată de Roca aduce un aport important în ceea ce privește sustenabilitatea, astfel că produsele de baie sunt concepute pentru a minimaliza cantitatea de apă utilizată și de a reduce consumul de energie.

Pentru mai multe detalii despre colecțiile de baie oferite de Roca vizitați site-ul ro.roca.com. De asemenea, pentru mai multe informații despre procesul de producție, intrați pe Canalul de Youtube Roca.

Despre Roca:

Roca este o companie dedicată proiectării, producției și comercializării de obiecte sanitare, mobilier de baie, gresie și faianță din ceramică ce pot fi utilizate în arhitectură, construcții și în designul de interior.

Originile companiei datează din 1917, când familia Roca a început construcția primei fabrici din Gava (Barcelona).

La 100 de ani de la întemeiere, compania are 22.600 de angajaţi și 78 de fabrici, fiind prezentă în peste 170 de țări de pe cinci continente.

This entry was posted in Bricolaj and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.