Maratonul Resuscitării – SMURD Cluj la VIVO! Cluj-Napoca

Duminica aceasta, la VIVO! Cluj-Napoca are loc Maratonul Resuscitării – proiect inițiat de către medicii şi paramedicii voluntari SMURD CLUJ cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj şi al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj – Unitatea de Primiri Urgențe.

Evenimentul ce îşi propune să vină în întâmpinarea nevoii de cunoaştere a manevrelor de resuscitare de bază va avea loc în zona de food court a centrului comercial.

În data de 15 ianuarie, între orele 12.00-20.00, în zona de food court din VIVO! Cluj-Napoca, denumit anterior Polus Center Cluj, va avea loc Maratonul Resuscitării.

Aici, clienţii centrului comercial vor putea învăţa cum pot salva o viaţă la cursul gratuit de prim ajutor susţinut de profesioniştii SMURD.

Maratonul Resuscitării este un proiect iniţiat de către medicii şi paramedicii voluntari SMURD CLUJ cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj şi al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj – Unitatea de Primiri Urgenţe şi îşi propune să vină în întâmpinarea nevoii de cunoaştere a manevrelor de resuscitare de bază de către toată lumea.

În cazul unui stop cardio-respirator (SCR), suportul vital de bază câştigă minute importante în lupta cu viaţa, până la sosirea cadrelor medicale specializate. Studiile efectuate au demonstrat că persoanele cărora li se aplică rapid manevrele de resuscitare au cele mai mari şanse de recuperare după instalarea unui SCR.

În cadrul evenimentului, medicii şi paramedicii SMURD, cu experienţă în intervenţiile medicale de urgenţă, vor preda tehnici de prim ajutor în mod gratuit în zona de food court din incinta centrului comercial, între orele 12:00 şi 20:00.

Cursurile încep succesiv şi se repetă pentru întreaga zi, iar cei ce doresc să participe pot veni la orice oră fără a fi necesară înscrierea. Metoda de predare este hands-on, în grupe de câte 2-5 cursanţi, coordonaţi de 2 medici/paramedici SMURD, timpul mediu de predare fiind 20-25 minute.

Manevrele sunt explicate şi demonstrate cu manechinele speciale, iar cursanţii vor exersa apoi prin simulare de situaţii reale, în final având şi posibilitatea să pună întrebări, fiind o discuţie deschisă cu voluntarii SMURD.

“Prin această inițiativă dorim să ne aliniem standardelor europene care presupun cunoașterea manoperelor de prim ajutor de către populația generală în totalitate dar și să răspundem solicitărilor legate de necesitatea învățării acelor manopere minime, care însă pot asigura supraviețuirea unei persoane aflate în stare critică”, au declarat iniţiatorii proiectului.

Tehnicile dobândite în cadrul evenimentului, pe lângă cele referitoare la siguranţa salvatorului, recunoaşterea urgenţei şi activarea sistemului de urgenţă, includ suportul vital de bază al adultului cu masajul cardiac extern, ventilaţiile şi dezobstrucţia căilor aeriene.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe pagina de facebook a proiectului: www.facebook.com/MaratonulResuscitarii/  şi pe site-ul dedicat: www.smurd-cluj.ro/maratonul-resuscitarii/
Despre IMMOFINANZ:

IMMOFINANZ este o companie imobiliară comercială care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în opt pieţe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Moscova. Principala activitate a IMMOFINANZ include managementul și dezvoltarea de proprietăți. Mărcile STOP SHOP (retail), VIVO! (retail) și myhive (office) reprezintă puncte centrale puternice pentru aceste activități și susțin calitatea și serviciile.

Compania deține un portofoliu imobiliar de aproximativ 5,2 miliarde de euro, ce cuprinde peste 350 de proprietăți. IMMOFINANZ este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) și din Varșovia.

Pentru mai multe informații accesați: http://www.immofinanz.com

 

Despre CBRE Group, Inc.:

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBG), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare companie în domeniul imobiliar din lume și societate de investiții (în termeni de venituri, 2015).

Compania are mai mult de 70.000 de angajaţi (excluzând companiile afiliate) și deservește proprietarii de active imobiliare, investitorii şi chiriaşii prin intermediul celor peste 400 de birouri (excluzând filialele) din întreaga lume.

CBRE oferă  un portofoliu extins de servicii integrate, incluzând consultanţa în tranzacţii, management de proiecte, administrarea proprietăţilor, administrarea investiţiilor, evaluare, leasing de proprietăţi, servicii de consultanţă, vânzări de proprietăţi, servicii bancare ipotecare. Vă rugăm să vizitați site-ul nostru la www.cbre.ro.

This entry was posted in Social and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.