9 sali de clasa au fost reamenajate de Auchan Retail Romania si Fundatia Noi Orizonturi, in cadrul proiectului „Mobilizatron”

Auchan Retail România, în colaborare cu Fundația Noi Orizonturi, a reamenajat și dotat 9 săli de clasă, din tot atâtea orașe din România.

Actiunea face parte din Proiectul Mobilizatron, in cadrul caruia au fost reamenajate si doatate sali de clasa din 9 orase din tara (Bacau, Baia Mare, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Suceava, Tirgu Mures, Timisoara).

In cadrul sponsorizarii, scolile au beneficiat de dotari noi (banci individuale sub forma de trapez, care pot fi aranjate in diverse forme in sala de clasa; flipchart; tabla cu bureti magnetici; rafturi cu carti) intr-o sala care va fi folosita pentru o altfel de invatare, apropiata de interesele elevilor.

Pentru fiecare dintre școlile selectate în program Auchan a oferit o sponsorizare în valoare de 10.000 de euro, care a acoperit costurile de amanajare a unui Laborator de joc și citit împreună (cu bănci individuale colorate și sub formă de trapez, care pot fi aranjate în diverse forme în sala de clasă, flipchart, tablă cu bureți magnetici, rafturi pentru cărți, cărți etc.), de organizare a unor ateliere de citit împreună dedicat profesorilor și părinților și a unor cursuri de formare în metoda educației prin experiență pentru 15 profesori de la fiecare școală.

Instituțiile de învățământ au fost selectate pe baza unui dosar de participare transmis de școlile care și-au dorit să participe la program.

Angajații Auchan s-au implicat în amenajarea sălilor, activitate desfășurată între 3 și 5 mai, iar o parte dintre ei au participat chiar și la Atelierele de Citit împreună, care au avut loc în perioada 9-26 mai.

15 profesori de la fiecare școală selectată în program vor participa, în septembrie, la un curs de formare în metoda învățării prin experiență susținut de formatorii Fundației Noi Orizonturi. Acest curs are menirea de a încuraja învățarea experiențială, o metodă care folosește instrumente precum jocul, povestea și proiectul de serviciu în folosul comunității.

„Mobilizatron” reprezintă demersul de responsabilitate socială lansat de Auchan în anul 2016, pentru a sărbători zece ani de prezență în România.

„Mobilizatron” înglobează cauze dedicate dezvoltării comunităților locale, sub formă de acțiuni de ajutor umanitar (pachete pentru copii și vârstnici din mediile defavorizate), precum și acțiuni din sfera educației (crearea de spații educaționale alternative, instruirea personalului didactic).

Proiectul „Mobilizatron” este susținut de Auchan și implementat cu sprijinul organizațiilor non-guvernamentale partenere: Crucea Roșie România, Fundația Noi Orizonturi și Teach For Romania.

 

Școlile care au luat parte la acest program, sunt:

  1. Galați – Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu
  2. Suceava – Școala Generală nr. 10
  3. Târgu Mureș – Școala Gimnazială Liviu Rebreanu
  4. Timișoara – Școala Gimnazială Avram Iancu
  5. Bacău – Școala Gimnazială Miron Costin
  6. Baia Mare – Școala Gimnazială Nicolae Iorga
  7. București – Școala Gimnazială nr. 200
  8. Cluj – Liceul Teoretic Mihai Eminescu
  9. Constanța – Școala Gimnazială Jean Bart

 

Auchan Retail România:

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri, cu 280.000 m2 suprafaţa netă de vânzare, cu circa 10.000 de angajaţi, cu o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de Euro în 2016 şi propune celor circa 5 milioane de locuitori din 18 oraşe în care sunt prezente magazinele Auchan un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount generalizat, cu toate preţurile mici, permanent.

Auchan România realizează o serie de acțiuni importante pentru promovarea activităților de responsabilitate socială şi integrare a tinerilor dar şi programe pentru protejarea mediului înconjurător care au drept scop gestionarea deşeurilor, economisirea resurselor naturale, oferirea la vânzare a unor produse care protejează mediul.

 

Fundaţia Noi Orizonturi, educație pentru transformare:

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi, fondată în anul 2000 în Valea Jiului, este să inspire tinerii să conducă și să producă schimbări sociale. Facem acest lucru inovând și susținând modele de educație prin experiență, care-i împuternicesc pe tineri să se dezvolte pe sine, comunitatea și lumea în care trăiesc.

La nivel național, Noi Orizonturi a dezvoltat două programe educaționale: IMPACT – educaţie prin proiecte de serviciu în folosul comunităţii, şi VIAŢA – educaţie prin aventură.

În 2007, Noi Orizonturi a lansat un program academic internațional SEMESTER ABROAD, care aduce în fiecare toamnă în Valea Jiului studenți americani, iar din 2016 a mai demarat un program național menit să consolideze educația copiilor și a tinerilor cu ajutorul comunității: ȘCOLI CONECTATE LA COMUNITATE.

Sursa: AUCHAN

 

This entry was posted in Hypermarket and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.